حد نصاب معاملات فصلی
تعریف حد نصاب معاملات:
حد نصاب معاملات به مبلغی گفته میشود، که از طرف وزارت امور و اقتصاد و دارایی تعیین شده تا در صورتی که در یک فصل معاملات از حد نصاب گزارشات کمتر باشد، نیازی به ارائه اطلاعات طرف معامله از قبیل شناسه ملی و … نباشد. بنابراین همه معاملاتی که از این حد مشخص شده بیشتر باشد، نیاز به ثبت اطلاعات کامل طرف معامله دارد.
کاربرد تعیین حد نصاب معاملات چیست؟
یکی از اصلی ترین کاربردهای تعیین حد نصاب معاملات در گزارشات خرید و فروش فصلی است. حسابداران باید با توجه به حد نصاب معاملات کوچک گزاشات فصلی را تهیه کنند. برگزاری مناقصات با توجه به حد نصاب های تعیین شده یکی دیگر از کاربردهای اساسی تعیین حد نصاب معاملات است. به عبارتی کاربردهای حد نصاب معاملات در موارد زیر مصداق دارد:
🔷 برگزاری مناقصات در شرکت های دولتی
🔷 ثبت اموال خریداری شده به عنوان هزینه
🔷 ارسال گزارشات فصلی
به گزارش شناسنامه قانون به نقل از «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» براساس مصوبه هیئت وزیران حد نصاب معاملات 1401 به شرح زیر است
۱- معاملات کوچک: معاملاتی که مبلغ معامله تا سقف مبلغ نهصد و پنجاه میلیون (9۵۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال باشد.
۲- معاملات متوسط: معاملاتی که مبلغ معامله بیشتر از سقف معاملات کوچک بوده و از مبلغ نه میلیارد و پانصد میلیون (9،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تجاوز نکند.
۳- معاملات بزرگ: معاملاتی که مبلغ برآورد اولیه آنها بیش از مبلغ نه میلیارد و پانصد میلیون (9،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال باشد.
لازم به ذکر است، نصاب معاملات تعیین شده، به مواردی که معامله به صورت مزایده انجام می شود، تسری می یابد.
حد نصاب تجمیعی سال ۱۴۰1:
حد نصاب تجمیعی سال ۱۴۰1 مبلغ 4.7۵۰.۰۰۰ تومان خواهد بود. با تعیین حد نصاب معاملات کوچک به مبلغ 95 میلیون تومان ۵ درصد این رقم یعنی 4.7۵۰.۰۰۰ تومان حد نصاب تجمیعی در معاملات فصلی خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید